De weg naar gezondheid

De weg naar gezondheid

Het begon halverwege 2020. Het doel was mee doen met een achtste of kwart triatlon. Door met elkaar te trainen en elkaar te motiveren gingen we deze uitdaging aan. Helaas bleek al snel dat Corona volledig ingeburgerd was in de samenleving, waardoor we dit niet op korte termijn konden doen.

We zien iedere uitdaging als een kans en daarom startten we eind 2020 met de Korton Software ‘Grip op je Winterdip’. We werden geconfronteerd met sportieve activiteiten van verschillende niveaus. En hoewel we graag zoveel mogelijk punten bij elkaar wilden sparen, wilden we vooral blijven bewegen en denken aan onze gezondheid.

In maart 2021 is de winter voorbij en zo ook de Winterdip Challenge. Het is tijd voor iets nieuws: ‘Lekker gezond bezig’. In het verlengde van de Winterdip voerden we wederom verschillende sportieve activiteiten uit. Ditmaal deden we ons best minimaal 20 minuten per dag te bewegen, en dit bijna 4 maanden lang.

In september 2021 was het dan zover; de triatlon. 7 collega’s hebben in Alphen a/d Rijn gezwommen, gefietst en hardgelopen. Samen waren ze goed voor zo’n 280 km.

Bericht delen:

‘Lekker gezond bezig’ 2022

In Alphen zijn ze nog niet van ons af, tenminste dat was het idee. Het plan was om ons in maart van dit jaar weer te melden voor een andere sportieve uitdaging. Ieder jaar vindt in Alphen a/d Rijn namelijk de ’20 van Alphen’ plaats. Dit is dé Openingsklassieker van het Nederlandse wegatletiekseizoen. Helaas is de organisatie genoodzaakt het evenement te annuleren. Dit betekent niet dat wij gaan stilzitten, met elkaar gaan we een nieuw plan bedenken hoe we in 2022 gezond bezig kunnen zijn.