Spaanse tortilla van Paulo

Een heerlijke Spaanse torilla, volgens het recept van supportdesk medewerker Paulo.

Spaanse tortilla van Paulo

Spaanse Tortilla

Wat heb je nodig

  • 1 kl aardappels
  • 14 eieren
  • 250 gr slagersachterham (
  • 1 Spaanse chorizo
  • 2 sjalotjes
  • 20 gr peterselie
  • Zout naar smaak( ik gebruik een flinke theelepel ivm de eieren en frietjes)
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder

(Achterham en chorizo kunnen eventueel ook vervangen worden door kip)

Laat je creativiteit de vrije loop voor wat betreft de ingrediënten, in principe is de basis de eieren en de frietjes.

Bericht delen:

Bereiding

  • Aardappels schillen en hier frietjes van maken, frietjes goudbruin bakken.
  • Terwijl je de frietjes bakt, de slagersachterham in stukjes uit elkaar trekken.
  • De chorizo in lengte door midden snijden en vervolgens in kleine schijfjes snijden.
  • Tik de eieren in en kom en voeg hier het zout, peper en paprikapoeder aan toe, klop dit goed door!
  • De stukjes ham in 2 a 3 minuten opbakken, voeg de schijfjes chorizo toe en bak deze nog 1 a 2 minuten mee (eventueel het vrijgekomen vet van de chorizo af laten druipen)
  • Voeg de frietjes, ham, chorizo en peterselie toe aan de eieren, meng het goed door elkaar.
  • Doe in een koekenpan (met een goede antiaanbaklaag!) een klein beetje boter,  pit op laagste stand.
  • Doe de eiermengsel in de koekenpan, met een houten spatel de bovenkant een beetje gladstrijken. Nu is het een kwestie van geduld.
  • Na enkele minuten zal het eiermengsel gaan stollen, pak dan een siliconen spatel (of een lepel) ga regelmatig voorzichtig langs de randen van de pan zodat het eiermengsel niet aankoekt.
  • Na ongeveer 10 min zal de tortilla omgedraaid moeten worden, ik gebruik hiervoor een groot bord.
  • Plaats het bord op de koekenpan en draai de koekenpan om, laat het geheel terug in de koekenpan glijden.
  • Ga vervolgens met de siliconen spatel (lepel) regelmatig langs de rand van de koekenpan om en mooie ronding te creëren.
  • Bak af in ongeveer 10 min, prik met een sateprikker in de tortilla om te controleren op gaarheid.
  • Als de Tortilla gaar is kan je het beste een bord op de Tortilla leggen en de koekenpan omdraaien.

 

Eet smakelijk!